ZUID-SCHARWOUDE - De kop is er af bij de strijd om de Zuurkoolcup. Afgelopen zaterdag werden er op Sportpark Voorwaarts van LSVV de eerste wedstrijden gespeeld. Dinsdagavond gaat de strijd om de "beste van Langedijk" verder.


Onder schitterende weersomstandigheden begon men zaterdagmiddag met de strijd om de Veteranen Zuurkoolcup waarin de sterren van weleer het tegen elkaar opnamen. Vanaf 19.00 uur kwamen de eerste elftallen van de vier verenigingen in actie.

Daarin bleek titelverdediger CSV BOL een maatje te groot voor het organiserende LSVV en won met 0-3. Op het andere veld leek Vrone op weg naar de zege tegen DTS, maar ondanks een 0-2 voorspong voor de ploeg uit Sint Pancras eindigde het in een puntendeling: 2-2.

Dinsdag gaat het toernooi verder en dan begint het programma om 17.00 uur met de strijd om de Spruitjescup tussen de JO13-teams van de deelnemende clubs. Om 19.00 wordt er afgetrapt tussen LSVV en DTS en treffen BOL en Vrone elkaar. Feest-DJ Jacco Silver zorgt voor de muzikale omlijsting.UITSLAGEN

LSVV - BOL (0-3)
DTS - Vrone (2-2)

PROGRAMMA DI. 22-08

19.00 uur: LSVV - DTS
19.00 uur: BOL - Vrone

Foto's: Michel Bes Sportfotografie