BROEK OP LANGEDIJK - Koploper BOL is nog twee zeges verwijderd van de Vierde Divisie. Afgelopen zaterdag won de koploper van 1A met 4-1 van het reeds gedegradeerde Monnickendam met een glansrol voor Daniël Vos, die alle vier treffers voor zijn rekening nam.

De 23-jarige aanvaller uit Heerhugowaard, drie jaar geleden overgekomen van Reiger Boys, is bezig aan zijn beste seizoen in het team van trainer Erwin Tump. Tegen Monnickendam stond hij in de eerste twintig minuten al tweemaa op de juiste plek nadat hij door goed teamspel werd vrij gespeeld.

Kort na de rust besliste de aanvaller het duel met zijn derde treffer waarna BOL wat gas kon terug nemen. De gasten deden via Moustafa wat terug, maar met een rake kopbal bepaalde opnieuw Vos de eindstand op 4-1.

Voor BOL, dat één punt voorsprong behoudt op concurrent SV Montfoort, wachten nog twee wedstrijden om de titel in de wacht te slepen. Komende zaterdag is de eerste daarvan een uitwedstrijd bij Roda '46 in leusden.