HEERHUGOWAARD - Zaterdag 26 september startte Apollo1 de wedstrijd tegen Sporting Trigon scherp en nam al snel een 1-4 voorsprong. Sporting Trigon had zichtbaar moeite met het zeer fysiek spelende Apollo. In de eerste helft stond Apollo telkens twee tot drie punten voor. Met 5-7 ging Mark Lueks hard naar de grond en raakte helaas geblesseerd aan zijn knie. Dit was voor coach Arno van der Vliet reden om meerdere wissels te laten plaatsvinden, om zo de vakken weer in balans te brengen. Rust stand: 6-8.

Direct na de rust breidde Apollo de stand uit naar vier punten: 6-10. Sporting Trigon speelde al beter en kwam steeds dichterbij. Ze wisten zelfs op voorsprong te komen: 14-12. Ciska Lauffer stond gelukkig aan het einde van de wedstrijd op en met twee zeer belangrijke goals bracht ze de stand op 14-14. Beide teams kregen nog één kans om de winnende goal erin te schieten, maar dit mocht aan beide kanten niet baten. Eindstand: 14-14. Apollo1 staat hiermee op de 7e plek in de competitie.

De volgende wedstrijd tegen Phoenix1 staat gepland op zaterdag 3 oktober om 16.30 uur op Sportpark de Vork in Heerhugowaard. Anneke Ligthart, namens KV Apollo