HEERHUGOWAARD - Op het moment dat het zaalseizoen zou starten voor het hoogste team van korfbalvereniging Apollo, gooide het coronavirus roet in het eten. Uiteindelijk is het zaalseizoen op 12 februari 2022 gestart door middel van een aangepast competitieschema waarbij de originele poule in tweeën is gedeeld.

Apollo begon het seizoen goed door een mooie overwinning op ZKC’31 1. De return wedstrijd werd nog ruimer gewonnen met 23 – 16, maar tijdens de wedstrijden daarna tegen Rapid 1 uit Haarlem en Nova 1 uit Bilthoven had Apollo het lastiger. Van de vier wedstrijden eindigden er 3 in gelijkspel. De laatste wedstrijd uit tegen Nova 1 was spannend en allesbeslissend voor de 1e of 2e plek in de poule. Apollo nam keer op keer een kleine voorsprong, maar liet Nova steeds dichterbij komen. In de laatste minuten was het Nova die de voorsprong pakte en met een 24-23 winst de zaalcompetitie afrondden. Hierdoor heeft Apollo een 2e plaats behaald in de poule 2F-a.

Deze 2e plek geeft Apollo recht om play-off wedstrijden te spelen voor promotie naar de 1e klasse. Play-off wedstrijden zijn 2 wedstrijden tegen dezelfde tegenstander uit poule 2F-b (de andere helft van de originele poule) waarbij de eindstand na 2 wedstrijden bepalend is. Oftewel de uitslagen van beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en hieruit volgt een winnaar die promoveert naar de 1e klasse.

Op zaterdag 9 april speelt Apollo de eerste play-off wedstrijd om 11:00 tegen korfbalvereniging Atlantis in Mijdrecht. Eén week later op 16 april speelt Apollo de 2e play-off wedstrijd thuis in Heerhugowaard.

KV Apollo nodigt iedereen uit om op 16 april om 14:45 Apollo aan te moedigen in de Deimoshal te Heerhugowaard.