HEERHUGOWAARD - Zaterdag 14 mei speelde Apollo 1 tegen Maassluis 1. Apollo staat op de één na laatste positie in de poule en heeft de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. Winst voor de Heerhugowaarders is zeer welkom, ook om zo het gat met Maassluis te dichten.

De wedstrijd gaat van start en Apollo komt vrij snel op 2-0 voor met doelpunten van Britt en Coen. Maassluis dicht het gat en komt gelijk. De eerste helft blijft gelijk opgaan waarbij Apollo steeds de voorsprong pakt, maar Maassluis aansluit. Geen van beide teams kan uitlopen. Ruststand: 9-8.

In de tweede helft kan Apollo toch iets weglopen naar 13-9. Maassluis kan vlak voor tijd het gat iets dichten en het blijft tot in de laatste minuten spannend. Toch trekt Apollo aan het langste eind. Ze winnen met 16-15 de tweede returnwedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Roda 1 uit Westzaan op de agenda. Roda 1 staat onderaan in de poule met 0 punten. De vorige wedstrijd was geëindigd met een nipte 15-14 overwinning voor Apollo.