'T KRUIS - KSV kan zich op tweede pinksterdag, in de "Kippenbrugderby" tegen Apollo '68 kronen tot kampioen van de vijfde klasse. De ploeg van trainer Rowan Top won zondag met miniem verschil van WBSV en heeft daardoor de titel voor het grijpen.

De hoop dat de Kruizer vereniging dit weekend al de titel kon vieren was voor de wedstrijd al vervlogen aangezien de wedstrijd van concurrent DIO tegen Nautilus niet doorging. Nautilus had om uitstel gevraagd vanwege een sterfgeval. Aangezien ook een andere concurrent, Oosthuizen, wist te winnen, werd het titelfeest zodoende nog een week uitgesteld en moet het voor KSV dus volgende week gebeuren in Hensbroek.

Onder een stralende voorjaarszon speelde de thuisploeg een moeizame wedstrijd tegen middenmoter WBSV. De gasten begonnen zelfs brutaal. Zo mikte Beers op de lat en moest keeper Hoekstra een schot van Middelburg uit de hoek ranselen. Naarmate de eerste helft vorderde werd KSV sterker en nadat keeper Ter Velde eerstnog een poging van Tygo Brantjes fraai wist te keren, wist de jonge aanvaller kort voor rust wel de score te openen na goed voorbereidend werk van Nils Karsten. Vanuit een moeilijke hoek schoot Brantjes raak: 1-0.

KSV behield daarna de controle, kreeg via opnieuw Brantjes en invaller Wagenaar nog een tweetal goede kansen, maar beide keren ontbrak het geluk waardoor de spanning toenam. De opluchting was dan ook groot toen de prima leidende scheidsrechter Vonk voor de laatste maal floot.

En zo kan KSV zich opmaken voor een wel hele speciale editie van de "Kippenbrugderby"waarbij men zich niet alleen wil revancheren voor een eerdere nederlaag tegen Apollo '68, maar tevens op wil maken voor een mooi kampioensfeest.