HEERHUGOWAARD - KSV heeft de handbaljaargang 2022 afgesloten met een gedeelde vierde plaats in de Tweede Divisie. Ondanks een nederlaag in de topper tegen Wijhe '92 afgelopen zaterdag kan de ploeg van coach Theo Krom meer dan tevreden zijn over de eerste seizoenshelft.

Het was na het kampioenschap van de hoofdklasse afwachten hoe de Kruizer formatie zich zou profileren op landelijk niveau, maar na elf wedstrijden is duidelijk dat die balans positief uitvalt. Liefst zeven wedstrijden werden er gewonnen en met een gelijkspel en drie nederlagen draait de Krom-equipe al vanaf de eerste speeldag in de top vijf mee. En het is nogal een verandering die er is ontstaan bij KSV. In plaats van in de eigen provincie speelt men nu plotseling wedstrijden in plaatsen als Emmen en Bentelo, mede danzij sponsoren staan er elke uitwedstrijd een tweetal busjes klaar om de dames te vervoeren, en men kreeg voor het eerst te maken met het spelen van hars in enkele uitwedstrijden. Na een moeizame kennismaking met het kleverige goedje lijken de speelsters inmiddels ook hieraan redelijk gewend.

De ploeg van Krom herbergt dan ook niet alleen een juiste mix van ervaring en talent, maar heeft ook een groot scorend vermogen waarbij er wekelijks andere topscorers zijn. In de thuiswedstrijd tegen Wijhe '92 blijken het voornamelijk Shannen Ursem (11 treffers) en Judith Groot (7) die op schot zijn, maar ook speelsters als Rosina Vreeburg,, Jacqueline Köhne, Jonna Lemstra, Bibi Mol, Sam Wagenaar, Jackie Heibloem, Nika Reus weten regelmatig het doel te vinden. Daarnaast staan er alweer nieuwe talenten op de deur te kloppen zodat ook de toekomst van KSV verzekerd is. Met Brenda de Boer heeft de ploeg ook nog eens één van de beste keepsters van de Tweede Divisie in huis.

Ondanks De Boer en de schotkracht van Ursem en Groot blijkt een mindere fase van twee minuten kort voor de rust uiteindelijk een nederlaag in te leiden. Waar KSV lang gelijk opgaat met de titelkandidaat uit Overijssel komt men de vier doelpunten achterstand niet meer te boven. Na rust kwam KSV nog enkele alen iets dichterbij, maar telkens sloeg het fysiek sterke Wijhe daarna weer toe met een 29-35 eindstand tot gevolg.

KSV hervat de competitie op 15 januari met een uitwedstrijd bij DOS in Emmer-Compascuum.