HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben net niet kunnen stunten tegen koploper U.S. uit Amsterdam. Nadat eerder dit seizoen de uitwedstrijd met ruime cijfers verloren ging (29-15), gaf de ploeg van trainer/coach Theo Krom in Sporthal Waardergolf veel beter partij, maar kwam men net een doelpuntje te kort: 28-29.


Het was een spannende strijd afgelopen zaterdag waaa beide ploegen lang in evenwicht blijven en om en om een voorsprong. Na 14-14 sloegen de gasten even een gaatje om vervolgens met een 15-17 stand.

Die achterstand kwam KSV niet meer te boven al bleef het wel telkens in het spoor van U.S. mede dankzij de schotkracht van o.a. Jacqueline Köhne en Judith Groot, topscorers deze avond aan KSV-zijde. Bij 23-27 leek het duel definitief beslist, maar mede door drie treffers van Groot kwam de thuisploeg nog tot op één punt voor de zoemer voor een laatste keer ging.

KSV staat nu zesde in de tweede divisie en gaat zondag op bezoek bij de nummer drie in de stand, VVW. In Wervershoof wil de Heerhugowaardse formatie zich graag revancheren voor de eerder 24-25 nederlaag in eigen huis.