HEERHUGOWAARD - In het dameshandbal was het een goed weekend voor de twee Heerhugowaardse ploegen KSV en Tornado. Beide teams pakten de volle winst.


KSV van coach Theo Krom kent vooralsnog een prima start in de Tweede Divisie. In de thuiswedstrijd tegen SVBO werd zaterdag de tweede zege van het seizoen behaald en nog wel met klinkende cijfers. De Drentse ploeg kwam met twee overwinningen op zak naar Sporthal Waardergolf, maar kwam er tegen KSV eigenlijk geen moment aan te pas. De thuisploeg liep steeds meer uit mede dankzij de schotkracht van Judith Groot (7 treffers) en Rosina Vreeburg (5) en liet achterin nauwelijks steekjes vallen waarbij keepster Brenda de Boer zich ook liet gelden. Het leverde uiteindelijk een eclatante 27-11 zege op.

Na drie wedstrijden staat KSV op een gedeelde derde plaats met vier punten. Komende zondag gaat de Krom-equipe op bezoek bij OBW in Zevenaar.

In de Hoofdklasse wist Tornado van coach Fred Stuurman de eerste zege van het seizoen binnen te halen. Na nederlagen tegen Hollandia T en VZV 3 bleek de Heerhugowaardse ploeg zondag een maatje te groot voor DTS '48 (20-12) en is zodoende van de nul af.

Tornado speelt komende zaterdagavond een uitwedstrijd bij Geel Zwart in 't Zand.