HENSBROEK - KSV heeft zich op tweede Pinksterdag mogen kronen tot de terechte kampioen van de 5e Klasse B. Na twee degradaties op rij keert de Kruizer vereniging komend seizoen zodoende weer terug in de vierde klasse. Dit wist men uitgerekend te bewerkstelligen in de "Kippenbrugderby" tegen Apollo '68.


Al jarenlang spelen KSV en Apollo '68 om de zogenaamde "Kippenbrugcup" vernoemd naar het voetgangersbruggetje langs de Oostdijk tussen 't Kruis en Hensbroek. Eerder dit seizoen wonnen de Hensbroekers nog in 't Kruis, maar voor KSV, dat daarna een zeer sterke reeks wist neer te zetten, stond er ditmaal meer op het spel dan de derby aangezien de ploeg van trainer Rowan Top de titel voor het grijpen had. Rond 12.30 uur stapte de selectie dan ook op de fiets voor de tocht van drie kilometer naar het sportcomplex in Hensbroek. Onderweg bleek de kippenbrug al voor de helft blauw geschilderd en stond een groep supporters klaar met fakkels en vuurwerk om hun ploeg bij te staan.

Een zelfde schouwspel deed zich voor toen scheidsrechter Ben Berndt rond 14.00 uur met beide ploegen het veld betrad. Nadat de rook was opgetrokken ging KSV niet gelijk fel van start aangezien men aan een punt ook al genoeg had. Al snel bleek dat men van Apollo '68 echter weinig te duchten had en keeper Bram Hoekstra hoefde, behalve bij een kopbal kort na rust, dan ook nauwelijks in actie komen. Inmiddels had Dion Bestevaar de gasten vlak voor de pauze op voorsprong gebracht met een vlammende knal in de bovenhoek. Die voorsprong komt in het tweede bedrijf nooit in gevaar en terwijl de blessuretijd is ingegaan is het opnieuw Bestevaar die het duel in het slot gooit met zijn tweede treffer: 0-2. Als kort hierna arbiter Berndt voor de laatste maal fluit en KSV voor de elfde maal op rij ongeslagen blijft kunnen de handen de lucht in bij de Kruizer Sport Vereniging.

Yucel Gundogdu, met zijn 49 jaar de meest ervaren speler en vele jaren op het hoogste amateurniveau (o.a. ASV De Dijk en Türkiyemspor) uitkomend, geniet volop van de vreugde om zich heen. "Ik heb in mijn loopbaan al heel wat titels meegemaakt, maar deze krijgt daarin wel een speciaal plekje. Na twee slechte jaren stond er dit seizoen een hecht collectief en deze titel is dan ook dikverdiend voor de gehele selectie. Vele jongens hebben nog nooit meegemaakt hoe het voelt om kampioen te zijn en dit zijn momenten om nooit te vergeten". Trainer Rowan Top, die na dit seizoen afscheid neemt, bevestigt de woorden van zijn routinier. "Dit is een hele hechte groep waarin de spelers niet veel voor elkaar doen. Als er al eens blessures of schorsingen waren dan viel dat altijd op te vangen. Dat is onze kracht en vandaar dat wij ook de terechte kampioen zijn".

Dezelfde groep bleef uiteraard nog even hangen op het gezellige complex van Apollo '68 om daarna al fietsend richting De Kruising te gaan waar het feest ongetwijfeld nog tot in de late uurtjes werd voortgezet.

Foto's: DP Sportfotografie