HEERHUGOWAARD - Er lijkt geen maat meer te staan op de sterke reeks van de handbalsters van KSV, uitkomend in de hoofdklasse. Donderdagavond bleef de ploeg van trainer/coach Theo Krom inmiddels voor de 15e keer op rij ongeslagen en wist het de dertiende opeenvolgende zege te behalen. VZV DS3 werd met duidelijke cijfers geklopt (30-19).

Voorafgaand aan het duel mocht er enige vrees zijn want KSV had eerder dit seizoen het duel in 't Veld met 28-23 verloren. Dit gebeurde op 6 november en dit bleek tevens de laatste nederlaag van de Heerhugowaarde handbalsters. Nadien werd er alleen tegen Geel Zwart gelijk gespeeld en dus veertien maal gewonnen waaronder tegen directe concurrent ZAP DS2. Laatsgenoemde ploeg staat er in de stand nog altijd ietsje beter voor (één verliespunt minder), maar kreeg vorige week nog een tik toen men onderuit ging tegen VZV.

Met overwinningen op KSV en ZAP stond VZV dus bekend als reuzendoder, maar die indruk kon men in Heerhugowaard slechts tien minuten waarmaken. De gasten namen een 2-4 voorsprong, maar onder aanvoering van de zeer goed op schot zijnde Rosina Vreeburg draaide KSV dat in een mum van tijd om. Vanaf 10-4 liep VZV voortdurend achter de feiten aan en KSV ging dan ook met een comfortabele voorsprong de rust in (14-8).

Ook na de rust kwam de thuisploeg nooit in de problemen. Aanvoerster Vreeburg scoorde er ook nu lustig op los en bracht haar totaal op elf goals. In het laatste kwartier kon coach Krom het zich zelfs veroorloven om tijdelijk vijf van zijn meest ervaren speelsters tegelijk op de bank te houden, namelijk keepster Brenda de Boer, die daarvoor wederom een puike wedstrijd speelde, maar ook Rosina Vreeburg, Jonna Lemstra, Jacqueline Köhne en Judith Groot. Invloed op de score had dit dit niet want met doelpunten van o.a. de zeer sterk spelende Sam Wagenaar, Bibi Mol en Shannen Ursem denderde de KSV-trein gewoon door: 30-19.

KSV speelt in de reguliere compettitie nog twee wedstrijden. Op 7 mei de uitwedstrijd bij SEW DS3 en drie dagen later thuis tegen Hollandia T. Directe concurrent ZAP DS2 staat nu drie punten achter, maar heeft nog wel twee wedstrijden meer te gaan.

KSV DS1 - VZV DS3 30-19 (14-8)

Doelpunten KSV: Rosina Vreeburg (11), Sam Wagenaar (4), Jonna Lemstra (3), Bibi Mol (3), Shannen Ursem (3), Esmee Botterhuis (2), Judith Groot (2), Jackie Heibloem (1), Jacqueline Köhne (1).