HEERHUGOWAARD - De handbaldames van KSV blijven verrassend goed presteren in de 2e divisie. Afgelopen zaterdag boekte de ploeg van coach alweer de vijfde zege van het seizoen door E&O DS2 met ruime cijfers te kloppen.

Vooraf was het verschil tussen KSV en E&O (Emmen & omstreken) slechts twee punten. In sporthal Waardergolf bleek het verschil toch groter te zijn. Hoewel de gasten uit Drenthe in de openingsfase nog wel telkens op voorsprong kwamen, wist KSV elke keer terug te komen en na de gelijkmaker bij 4-4 begon het steeds meer lopen bij de Kruizer dames. Mede dankzij enkele snelle breaks van Judith Groot, die in de eerste helft viermaal scoorde, en drie goals van aanvoerster Rosina Vreeburg liep KSV uit naar een 14-9 voorsprong bij rust.

In de tweede helft werd vervolgens snel duidelijk dat KSV weinig meer te duchten had van E&O. Binnen mum van tijd liep KSV uit naar een marge van tien doelpunten. Opnieuw werd het scorend vermogen in de Krom-equipe getoond want na de treffers van vooral Groot en Vreeburg in de eerste helft, bleken na rust Jacqueline Köhne, Bibi Mol, Shannen Ursem, Sam Wagenaar en Romy Brink op schot. E&O stribbelde nog wel even tegen, maar Brenda de Boer liet wederom zien één van de betere keepsters van de 2e Divisie te zijn en mocht zich kort voor tijd laten vervangen door Britt de Vries. Het verschil was toen al lang gemaakt en eindigde bij 29-18.

Door de zege deelt KSV nog altijd de tweede plaats met DSVD achter de ongeslagen koploper HVBS. Komende zaterdag gaat KSV op bezoek bij Bentelo in het verre Twente. Een week later, op zaterdag 3 december komt HVBS naar Heerhugowaard.

Doelpunten: Judith Groot (5), Shannen Ursem (4), Bibi Mol (4), Rosina Vreeburg (4), Jacqueline Köhne (4), Sam Wagenaar (4), Romy Brink (2), Jonna Lemstra (1), Jackie Heibloem (1).

Foto's: DP Sportfotografie