HEERHUGOWAARD - De handbalsters van KSV hebben dinsdagavond in een zeer spannende pot directe concurrent ZAP DS2 de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Het toch al in vorm zijnde KSV behaalde zelf daarmee de negende zege op rij en is zelfs al elf duels ongeslagen.

Vanwege het drukke programma met vele inhaalwedstrijden werd het duel niet in de vaste sporthal Waardergolf gespeeld , maar in Heerhugowaard-Zuid. Aldaar werd de topper van de Hoofdklasse handbal een boeiende strijd. ZAP DS2, de favoriet voor de titel, won dit seizoen alle dertien wedstrijden en ging ook goed van start. Bij een 5-8 voorsprong voor de gasten liet de thuisploeg van coach Theo Krom zich echter steeds meer gelden. Men kwam knap terug en uiteindelijk ging men met een gelijke stand rusten (11-11).

Ook in de tweede helft bleef het duel lang in balans. Tot 14-14 en later 17-17 ging het gelijk op, maar toen nam KSV voor het eerst een voorsprong van twee punten. ZAP kwam nog enkele malen terug, maar in de slotfase brachten de meest ervaren speelsters van KSV wat er van hen verwacht wordt. Keepster Brenda de Boer werd zelfs uitblinkster door niet alleen een aantal uitstekende reddingen te verrichten, maar ook op dreef te zijn in de spelhervattingen met enkele goed uitgevoerde break-outs tot gevolg. Met doelpunten van Jonna Lemstra, Bibi Mol, Judith Groot, Jacqueline Köhne en de op schot zijnde aanvoerster Rosina Vreeburg hield KSV de voorsprong vast. Vreeburg bleek na rust een honderd procent score te halen uit haar strafworpen en was ook van grotere afstand zeer trefzeker. Na twee doelpunten van Köhne in de slotfase was het verschil gemaakt en kon de thuisploeg na het laatste fluitsignaal vreugdevol de zege vieren: 25-22.

KSV neemt door de zege de koppositie weer over, al heeft ZAP nog altijd de beste papieren. De voorsprong van KSV bedraagt nu één punt, maar de ploeg uit Breeezand heeft nog twee wedstrijden te goed.