HAARLEM - Het is de korfballers van KV Apollo niet gelukt om voor de tweede maal te stunten tegen koploper Haarlem. Twee weken geleden speelde de ploeg van coach Arno van der Vliet in Heerhugowaard nog knap gelijk tegen de Haarlemmers (15-15). Dat zat er afgelopen weekend in de hoofdstad van Noord-Holland niet in.

Apollo had in Haarlem grote moeite om de korf te vinden, zo bleek al in de eerste helft waarin men slechts viermaal scoorde (ruststand 8-4). In de tweede helft was de strijd iets gelijkwaardiger, maar desondanks kon Apollo de bakens niet meer verzetten: 14-9. De doelpunten van Apollo werden gemaakt door Cas Honig (3), Minke Entius (2), Martijn Dreumer (2), Suze Groot (1) en Coen van der Vliet (1).

Apollo speelt in de veldcompetitie nog twee wedstrijden namelijk komende zaterdag bij OKV in Oostzaan en een week later in Heerhugowaard de derby tegen DSO uit Alkmaar. Die wedstrijd zal tevens in het teken staan van het afscheid van trainer/coach Arno van der Vliet die na vijf jaar afscheid neemt.