HEERHUGOWAARD - Het is korfbalvereniging Apollo niet gelukt om promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. Afgelopen zaterdag ging de thuisploeg in een sfeervolle Deimoshal onderuit tegen Atlantis uit Mijdrecht, dat het eerst play-offduel ook reeds had gewonnen.


Na de 23-19 nederlaag van een week eerder hoopte ploeg van coach Arno van der Vliet op een bliksemstart. Na een zeer sfeervolle opkomst van beide ploegen, waarbij de ruim opgekomen supporters van beide teams zich lieten gelden, liep de Heerhugowaardse formatie echter voortdurend achter de feiten. Atlantis opende de score en hoewel Apollo in de openingsfase nog wel een paar keer terugkwam kwamen de gasten uit Mijdrecht nooit echt in de problemen.

Na een 6-8 ruststand was er nog enige hoop voor Apollo, maar het vinden van de korf ging de thuisploeg steeds moeilijker af waardoor Atlantis verder uitliep met een 11-16 eindstand tot gevolg. Bij het afscheid van aanvoerder Tjerk Doedens was Apollo even in mineur, maar was men ook trots op het beoogde resultaat en een ervaring rijker. Een ervaring die men meezal nemen naar het volgende zaalseizoen. En ondanks de nederlaag werd er evenwel toch nog een gezellig feestje gevierd in de eigen kantine op Sportcomplex De Vork.

Apollo - Atlantis 11-16 (6-8)

Scores Apollo: T. Doedens (2), Siu (2), Zonneveld (2), L. Doedens (1), Lauffer (1), E. Montijn (1), K. Montijn (1), Van der Vliet (1).

Foto's: DP Sportfotografie