HEERHUGOWAARD - Bij de laatste zaalwedstrijd van Arno van der Vliet als trainer/coach van Korfbalvereniging Apollo is de Heerhugowaardse ploeg op een zesde plaats in de tweede klasse geëindigd. De laatste thuiswedstrijd, tegen het Amsterdamse Sporting West, ging daarbij helaas met 20-23 verloren.


Van der Vliet zit in zijn vijfde jaar bij de Heerhugowaardse korfballers en maakte al vroeg in het seizoen bekend dat dit zijn laatste zal zijn. De coach zal tot het eind van het seizoen uiteraard actief blijven, maar in de zaal zit de competitie er voor Apollo na zaterdag op. In een sfeervolle Deimoshal maakten de twee ploegen er een enerverende pot van waarbij de thuisploeg goed begon, maar Sporting West al snel het initiatief overnam en uitliep naar een voorsprong van 9-14 bij rust.

Na de pauze toonde Apollo het nodige karakter en strijd, hierbij flink aangemoedigd door Van der Vliet. De Heerhugowaarders kwamen bij 15-16 zelfs tot op één punt, maar wisten echter niet gelijk te maken. Na een time-out waren de slotminuten uiteindelijk voor de Amsterdammers die met 20-23 zegevierden en Apollo de zaalcompetitie afsloot met een zesde plaats in de eindstand.

KV Apollo - Sporting West/Bonarius 20-23 (9-14)

Scores KV Apollo: Rik Zonneveld (6), Lotte Doedens (5), Niels van Bekkum (3), Cas Honig (3), Coen van der Vliet (2) en Martijn Dreumer (1)


Foto's: DP Sportfotografie