KATWIJK - Sietse Brandsma en Koen Tros, ooit begonnen bij CSV BOL, vervolgen hun voetballoopbaan komend seizoen bij regerend amateurkampioen VV Katwijk. Beide Langedijkers spelen op dit moment voor Koninklijke HFC en kwamen daarvoor gezamenlijk uit voor ODIN '59 en BOL.


Sietse en Koen voetbalden samen in de jeugd bij BOL uit Broek op Langedijk, zo weet men op de website van Katwijk te melden. Op hun zestiende jaar maakten de talenten hun opwachting in het eerste elftal, waar ze uiteindelijk van de derde klasse naar de eerste klasse mee promoveerden. In al deze seizoenen was Koen vaak de aangever op de toen zeer jonge aanvaller die elk seizoen tussen de 25 en 30 doelpunten maakte.

Op hun 21e maakten Sietse en Koen de overstap naar ODIN’59 uit Heemskerk - dat uitkwam in de Derde Divisie. Hier speelden Sietse en Koen zich in het seizoen 2019-2020 direct in de basis. Naast drie goals in de KNVB beker, scoorde Sietse 17 doelpunten in 21 gespeelde wedstrijden in het door de coronapandemie vroegtijdig gestopte seizoen.

In de zomer van 2020 maakte de in Alkmaar wonende Sietse de overstap naar Koninklijke HFC. Nadat zijn eerste seizoen in Haarlem eveneens door de pandemie maar zes wedstrijden duurde, liet Sietse in zijn tweede seizoen in Haarlem zijn enorme progressie zien. In 32 gespeelde wedstrijden in de Tweede Divisie scoorde hij 15 doelpunten en was hij een belangrijk aanspeelpunt in de speelwijze van HFC. In het huidige seizoen startte Sietse door een blessure nog maar drie gespeelde competitiewedstrijden in de basis, waarin hij desondanks al twee doelpunten maakte. Afgelopen zaterdag maakte de weer herstelde Sietse zijn comeback met een invalbeurt tegen Rijnsburgse Boys.

In de zomer van 2021 maakte ook Koen de overstap naar Koninklijke HFC. Ook hier speelde de middenvelder zich direct in de basis. In de 32 gespeelde wedstrijden stond de veelzijdige Koen met zijn techniek, inzicht en loopvermogen vaak aan de basis van vele aanvallen. Ook dit lopende seizoen liet hij in de elf gespeelde wedstrijden van HFC zien een belangrijke schakel op het middenveld te zijn geworden.