ZUID-SCHARWOUDE - Een vroeg doelpunt van Aron Schilder besliste zondag het duel tussen degradatiekandidaat LSVV en koploper HSV (0-1). Dat de zege van de Heilooër formatie na afloop luid bejubeld werd was logisch nadat men het lange tijd lastig had tegen LSVV.


Het enige doelpunt viel na een kwartier spelen toen Schilder vrij opdook voor keeper Job Rouwhorst die vervolgens kansloos was. Met Rouwhorst was gelijk de beste man aan LSVV-kant genoemd, want in het vervolg van d ewedstrijd had de keeper enkele puike reddingen in huis.

Hetzelfde ging op voor zijn collega aan de overkant, Sam Klaver. LSVV ging na de openingstreffer vol de strijd aan en legde HSV het vuur aan de schenen, maar bij de mogelijkheden die het kreeg lag Klaver voortdurend in de weg. Het lukte de ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer dan ook niet om een resultata neer te zetten al had het daar op basis van de getoonde inzet wel recht op. Die inzet zal ook in de komende acht wedstrijden hard nodig zijn om niet voor het tweede jaar op rij te degraderen.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie