ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft zondag een lesje in effectiviteit gehad van Fortuna Wormerveer. De ploeg van Rob Klanker domineerde een groot deel van de wedstrijd, had het meeste balbezit, maar stond na afloop toch met lege handen (1-2).

De gasten kwamen al snel op voorsprong toen Jordi Wigman over het uitgestoken been van Joost groenveld viel. De spits van Fortuna benutte de strafschop zelf. Kort hierna schoot Arsenio Dihalu nog op de lat, maar daarna was het wel gebeurt met de aanvalleende intenties van de ploeg uit Wormerveer. LSVV nam het initiatief over en domineerde het duel al waren de echte kansen schaars te noemen.Gescoord werd er verder dan ook niet meer voor rust.

De tweede helft was nauwelijks vijf minuten op gang toen de ploeg van René van Elsland opnieuw toeslaoeg. Na een handig hakje van Danyl Plasmeijer kon Dani Moraal de 0-2 achter keepr Veldboer schieten. Tien minuten later vond LSVV de aansluiting via een prachtige knal van Simon Harte. De thuisploeg ging op zoek naar meer, maar moest in de omschakeling nog uitkijken voor Fortuna. Zo raakte Aram de Munnik bij een uitbraak de paal en miste Moraal voor open doel. Het lukte LSVV uiteindelijk niet om nog op gelijke hoogte te komen en zo was de eerste thuisnederlaag van de Langedijkers een feit.