ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft de reeks tegen de drie onderste ploegen van de 1e Klasse A goed afgesloten. Na overwinningen op De Meer en FC Uitgeest werd zondag ook SDZ geklopt waardoor de Langedijkers zich weer nestelen in de middenmoot.

De geel-blauwen mogen na zondag met name hun keeper Job Rouwhorst dankbaar zijn. In een zeer matige eerste helft hield de doelman zijn ploeg op de been met enkele puike reddingen en middels het keren van een strafschop. Tegen een van richting vernaderde vrije trap had hij geen verweer waardoor de Amsterdammers met een 0-1 voorsprong gingen rusten.

Na rust liet de ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer zich van een betere kant zien en dat leverde uiteindelijk de beloning op. Onder 19-speler Dennis Toorenburg zorgde voor de gelijkmaker en tien minuten voor tijd wist Brian-Paul Tesselaar de winnende te maken: 2-1.

Komende zondag 19 maart speelt LSVV in Alkmaar de derby tegen AFC '34.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie