TUITJENHORN/LANGEDIJK - Afgelopen weekend is bij Judoschool EBI-Sports uit Tuitjenhorn en Langedijk het 17e Openingstoernooi gehouden. Deze keer werd het toernooi gesponsord door Niels Dekker Timmerwerken uit Warmenhuizen. De aanwezige judoka's van de Judoschool werden in 8 teams verdeeld in 2 poules van 4 die elk onder de naam van een land speelden. Ook waren er vandaag judoka's van Bos judo, Beentjes Sport, Asahi San, Yamaguchi, Salomons en de Uitkomst aanwezig.Elk team speelde 3 wedstrijden en na 3 rondes werden de punten opgeteld en konden de kruisfinales gespeeld worden. Daarna begonnen de finales voor de beste 4 teams en werden daarna de prijzen verdeeld. De judoka's die gewonnen hebben mogen bij dit toernooi zelf kiezen welke prijs ze willen.

De teams werden gecoacht door de oudere judoka's van de club en er stonden weer veel vrijwilligers klaar om de kinderen deze dag te kunnen laten judoën. De teams van Nederland en Argentinië waren in poule A de sterkste en in poule B was Italië erg sterk en won 2 van de 3 wedstrijden in die poule en ging samen met nummer 2 Brazilië naar de kruisfinales.

Voor de landen; Griekenland van Lars, Duitsland van Bryan, Japan van Noman en Amerika van Rens zat er vandaag niet meer in dan voor de plekken 5 t/m 8 te strijden. Na de kruisfinale waar Brazilië en Italië zich voor de finale plaatste ging de wedstrijd voor de 3e of 4e plaats tussen Nederland en Argentinië.

De partij voor plek 3 en 4 was ook al in de poule gespeeld en ook deze keer was Argentinië te sterk en werd het 13-5 en werden zij 3e en de judoka's van Nederland gingen naar huis met de 4e prijs medailles.

Team van Argentinië bestond uit; Lucas Thijsen, Lyanna Steeman, Susanne de Jongh, Liam Schuit, Jayden Swart, Milan Jansen, Vera Diets, Merel Veul, Sjoerd Beerepoot en Coach Thomas v/d Weide.En team Nederland uit; Mirthe van Dijk, Lukas van Hees, Milou Abrahams, Evy Singelenberg, Pepijn Diets, Samuel v/d Stelt, Chenna Meerwaldt, Bram Koppenol, Max Visser en Coach Mats Timmerman. Toen werd de grote finale gespeeld. De judoka's van Brazilië en Italië speelden in de poule precies gelijk dus het beloofde een spannende finale te worden.

Beide teams wilde nu wel graag winnen en ging het weer gelijk op, na 4 wedstrijden stond het 8-8 en na de 8e partij was het nog steeds gelijk en nu moest Mike Beemsterboer zijn partij winnen om kampioen te worden, helaas voor Brazilië won Stijn Blom en werd Italië, net als vorig jaar Kampioen.

Het team van Brazilië bestond uit; Bram Tesselaar, Noah Kassem, Mathijs Taljaard, Lucius Kruse, Jayli Visser, Julian Brands, Stijn Welkamp, Vin Langenberg, Mike Beemsterboer en Coach Chaira Stins.Het team van KAMPIOEN Italië bestond uit; Jim de Heer, Nolan de Beck, Quinn Oostwal, Gijs Dekker, Noah Parfitt, Boaz Hubregtse, Sep van Beveren, Yelina Steeman, Freek van der Aar, Stijn Blom en Coach Thijmen Snip. Al met al was het weer een hele leuke opening van het seizoen en gaan we ook weer alle toernooien buiten de club bezoeken.

Voor meer informatie over de Judolessen, groeps-trainingen en Personal Trainingen van EBI-Sports kunt u contact opnemen met Hoofdtrainer Frank Scholtes via 06 51 80 73 61 of kijk op de website of facebook van EBI-Sports.