HEERHUGOWAARD - Zowel Reiger Boys als SVW '27 hebben zaterdag een driepunter aan hun totaal kunnen toevoegen. Het waren de enige Heerhugowaardse ploegen die dit weekend in actie kwamen want Hugo Boys en KSV hadden een weekend vrijaf.

Derdeklasser Reiger Boys staat vijfde in de stand en kan met nog drie wedstrijden te gaan wellicht zelfs nog een paar plaatsjes klimmen. Zaterdag won de ploeg van trainer Tom Boukes in een zeer matig duel met 2-0 van hekkensluiter ZVC '22. Deze stand was reeds bij rust bereikt door twee treffers van Chris Coesel. In het slotkwartier mocht nog wel de 15-jarige Mounir Echtaibi zijn debuut maken bij de geel-zwarten.

Reiger Boys gaat op 13 mei op bezoek bij RKVV DEM, de huidige nummer vier in de stand.

SVW '27 is al zeker van nacompetitie in de vierde klasse A en behaalde zaterdag een overtuigende 4-0 zege op Wieringermeer. Leon Ayal kroonde zich op De Kabel tot man van de wedstrijd. De aanvaller scoorde voor rust al twee keer en voltooide in de tweede helft zijn hattrick. In de slotfase bepaalde invaller Dean Groen de eindstand op 4-0.

SVW '27 staat vier punten achter op de huidige nummer twee, DZS. Op zaterdag 13 mei gaan de Heerhugowaarders op bezoek bij DZS.