HEERHUGOWAARD - Ondanks zeer herfstachtige omstandigheden kan v.v. Reiger Boys terugkijken op een zeer geslaagde "dubbel". Deze stond afgelopen zaterdag voor het eerst sinds lange tijd weer eens op het programma hetgeen betekende dat zowel het eerste vrouwenteam alsmede Heren 1 een thuiswedstrijd speelde. Beide ploegen wisten de volle winst te behalen en zo was de dienstdoende DJ in ieder geval niet voor niets naar De Wending gekomen waar het nog lang gezellig bleef.


Reiger Boys VR1 - The Knickerbockers VR1 (2-0)
De vrouwen van Reiger Boys behaalden hun tweede zege op rij en zijn na een moeizame competitiestart inmiddels opgeklommen naar een zevende plaats met zeven punten uit vijf wedstrijden. Tegenstander The Knickerbockers, een studentenvereniging uit Groningen, stond voorafgaand aan het duel nog als gedeeld koploper op de ranglijst, maar die status was er het gehele duel niet aan af te zien.

Sterker, Het Reiger Boys van trainer Junior Pourier was verrassend genoeg de betere ploeg en kreeg al in de eerste helft een goede kans via Niki Rensen die de bal niet langs keepster Marrink kreeg. Het moet gezegd dat de thuisploeg ook op de been bleef dankzij keepster Jana Spieker die niet veel te doen had, maar hetgeen zij moest doen geconcentreerd deed en vlak na rust een katachtige redding in huis had waardoor het 0-0 bleef. Reiger Boys sloeg vervolgens zelf keihard toe. Marouscha Ruiter stuitte eerst nog op de keepster, maar kon in de rebound de bal in het lege doel prikken en tien minuten voor tijd werd het duel beslist door invalster Dominique Verweij: 2-0.

Reiger Boys - HCSC (7-0)
Ook de heren van Reiger Boys zitten in een goede "flow" en dat bewees de ploeg van Tom Boukes maar weer eens tegen een HCSC. De Helderse formatie van Jeffrey Androg was gehavend door tal van blessures, maar liet zich op De Wending wel erg makkelijk naar de slachtbank leiden. Reiger Boys stond al na twee minuten op voorsprong en kon drie kwartier later met een comfortabele 5-0 voorsprong gaan rusten. Sem van Maren opende al vroeg de score en vervolgens scoorden Jermaine Pichotte, Chris Coesel en Floyd Groet (2x) Vooral de laatste van Groet was er een uit het boekje waarin de opbouw van achteruit begon en men binnen een paar schijven de spits wist te bereiken.

Na de rust maakte Coesel zijn tweede en wist Daan de Vries de zevenklapper te voltooien. Trainer Boukes die na afloop zijn ploeg op een derde plaats zag staan was dik tevreden. "Al hadden we er misschien nog een paar meer kunnen maken, maar ik ben tevreden over waar we nu staan. Ik schat in dat Olympia Haarlem en Koninklijke HFC in deze competitie te sterk zijn. Als wij volop mee kunnen doen om de plaatsen daaronder doen wij het prima. De sfeer in de groep is uitstekend, we trainen hard en in de wedstrijden zie je dingen die je graag wilt zien. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar we zijn hier op de goede weg en er zit weer muziek in Reiger Boys."


Foto's: DP Sportfotografie