VELSERBROEK - Reiger Boys heeft de reguliere competitie afgesloten met een ruime overwinning op VSV, maar weet pas komende zaterdag of men zich daardoor veilig heeft gespeeld in de derde klasse.


Na een zeer magere reeks waarin Reiger Boys uit de laatste zeven duels slechts één puntje wist te behalen was de ploeg van Tom Boukes serieus in gevaar gekomen. Uitgerekend op de laatste speeldag tegen concurrent VSV stond men er weer en behaalde het een verdiende overwinning. In Velserbroek stond men bij rust al met 0-2 voor door treffers van Chris Coesel en Tristan van den Heuvel. Beide spelers scoorden ook na de rust en omdat Mick Leijdeckers nog een vrije trap tegen de touwen schoot wonnen de Heerhugowaarders met liest 2-5.

Door de zege klimt Reiger Boys naar de zesde plaats, maar is uitgespeeld. Komende zaterdag in de laatste speelronde zouden zowel VV IJmuiden, HCSC als VSV nog voorbij Reiger Boys kunnen en een negende plaats zou betekenen dat men alsnog nacompetitie moet spelen. Bij verlies van één van de drie ploegen is de Boukes-equipe ook komend seizoen derdeklasser.