HEERHUGOWAARD - Sportief gezien zijn het mindere weken voor de selectieteams van Reiger Boys. De heren, uitkomend in de 3e klasse, verloren zaterdag tegen Stormvogels hun derde wedstrijd op rij terwijl de vrouwenselectie dit jaar al voor de zesde keer ten onder ging.

De nederlaag van Reiger Boys tegen Stormvogels was zeker geen schnade. Trainer Tom Boukes van de Heerhugowaardrs miste door diverse omstandigheden opnieuw een groot aantal basisspelers en dat bleek teveel tegen de nummer drie in de stand, al kreeg de thuisploeg wel kansjes, ondermeer via Daan de Vries in de openingsfase en Daan Prins in de tweede helft. Waar het bij de geel-zwarten aan precisie ontbrak toonden de gasten uit IJmuiden zich wel uiterst efficiënt. Milan van Essen rondde na een klein half uur een goede aanval af en twintig minuten voor tijd gooide Brian Ezeoke het duel in het slot.

Reiger Boys hoeft de rest van het seizoen nergens voor te vrezen want de ploeg van Boukes staat op een keurige zesde plaats met een ruime voorsprong op de ploegen daaronder.

Vrouwen
Voor de vrouwen van Reiger Boys wordt de situatie wel penibel want de ploeg van trainer Junior Pourier is na zes nederlagen op rij afgezakt naar een tiende plaats, en dat is een plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent. Ook Pourier kent al weken de nodige personele problemen en moet regelmatig een beroep doen op enkele junioren. Zaterdag bleek men in Amsterdam niet opgewassen tegen Wartburgia 2 en ging Reiger Boys met 5-3 ten onder. Voor Reiger Boys scoorden Manon Huisman, Lysanne Hollenberg en was er een eigen doelpunt.