BEVERWIJK - Op bezoek bij hekkensluiter SV Beverwijk heeft Reiger Boys een klinkende 0-5 overwinning weten te behalen. De uitslag was nog slechts een zwakke afspiegeling van de ware kansenverhoudingen, want de ploeg van trainer Tom Boukes had ook zomaar in de dubbele cijfers kunnen belanden.


De Heerhugowaarders, derde op de ranglijst in 3A, kregen in de eerste helft al de nodige kansen, maar alleen Mels Berkhout wist het net te vinden. Na de 0-2, halverwege de tweede helft gescoord door Mick Leijdeckers, ging het vervolgens hard. Joël Krajenbrink, Chris Coesel en opnieuw Berkhout wisten uiteindelijk voor een ruime zege te zorgen.

Trainer Boukes, die zijn contract bij de Heerhugowaarders met drie jaar verlengde kijkt dan ook positief naar de toekomst. "We zijn nu twee weken vrij, maar daarna volgen er nog een aantal wedstrijden tegen ploegen waar we punten tegen moeten kunnen pakken". De oefenmeester hoopt dan ook grotendeels van de blessuregolf die de selectie dit seizoen teistert af te zijn. "Als we strajks ook nog eens een fitte groep hebben kunnen er nog mooie dingen gebeuren dit seizoen".

Reiger Boys hervat de competitie op 24 februari met een thuiswedstrijd tegen HCSC.