HEERHUGOWAARD - Bij de start van de competitie in de 3e klasse van het zaterdagvoetal heeft Reiger Boys de eerste drie punten behaald. Op De Wending werd SV Beverwijk met 3-1 verslagen. De vrouwen van Reiger Boys, uitkomend in de hoofdklasse, begonnen de competitie met een gelijkspel.


Reiger Boys kende een valse start toen Sander Willems al na vier minuten de score opende namens de gasten uit Beverwijk, maar de ploeg van trainer Tom Boukes herstelde de orde snel. Mick Leijdeckers benutte een strafschop en Joël Krajenbrink bracht de geel-zwarten op voorsprong. De thuisploeg "vergat" vervolgens afstand te nemen al werkte het feit dat liefst drie doelpunten werden afgekeurd, waarvan enkele zeer discutabel waren. In de slotfase stelde invaller Martijn Grooff alsnog de zege veilig voor Reiger Boys dat komende zaterdag op bezoek gaat bij HCSC in Den Helder.

Vrouwen
De vrouwen van Reiger Boys hielden aan de uitwedstrijd bij Berkum een punt over. In Zwolle werd het 1-1 door een doelpunt van Merel Albertsma. De ploeg van trainer Arnold de Block speelt komende zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen als Saestum VR2 op bezoek komt (15.00 uur)