DEN HELDER/RIDDERKERK - Het was een uitstekend weekend voor de elftallen van Reiger Boys. Zowel het eerste herenteam als de vrouwen wisten een ruime zege te behalen.

In de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal is Reiger Boys na vier wedstrijden zelfs koploper. Op bezoek bij HCSC in Den Helder wiist de ploeg van trainer Tom Boukes een eenvoudige zege te boeken. De gasten kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van Chris Coesel. Tristan van den Heuvel wist die score nog voor de rust te verdubbelen.

In de tweede helft namen de geel-zwarten verder afstand door twee treffers van Floyd Groet en een doelpunt van Dylan Gonggrijp: 0-5.

Reiger Boys speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd in de 1e ronde van de KNVB-beker met Vrone als tegenstander.

Vrouwen
Reiger Boys VR1 behaalde een verrassend grote overwinning bij het vorig seizoen nog in de Topklasse uitkomende RVVH. de ploeg van trainer Arnold de Block wist in Ridderkerk zelfs voor een onvervalste zevenklapper te zorgen. De tweede zege van het seizoen kwam tot stand nadat Kelly Blankert al vroeg de score had geopend. RVVH deed nog even wat terug, maar twee doelpunten van Maartje van Haneghem en een treffer vlak voor rust van Mila Stevens zorgden voor een ruime marge.

RVVH probeerde het na de rust nog wel, maar Reiger Boys profiteerde optimaal van de ruimte die ontstond en via twee doelpunten van Fiore Cioli en een doelpunt van Marouscha Ruiter bepaalde men de eindstand op 1-7. Een tegenvaller was de rode kaart die Merel Albertsma vlak voor tijd ontving.

Reiger Boys VR1 is komend weekend vrij en ontvangt een week later het puntloze RCL.