HEERHUGOWAARD - Er komt nog een spannende laatste speelronde aan voor de vrouwen van Reiger Boys. De ploeg van trainer Junior Pourier speelde zaterdag uiterst knap gelijk tegen de koploper en voornaamste titelkandidaat ACV, maar is daarmee nog steeds niet zeker van handhaving in de Hoofdklasse.


Eigenlijk deed Reiger Boys alles goed in de thuiswedstrijd tegen de koploper uit Assen. Vanuit een hechte defensie speelden de geel-zwarten een uitstekende wedstrijd waarin het nauwelijks kansen weggaf aan de titelkandidaat. Sterker, de beste kans van de eerste helft was zelfs voor de thuisploeg, maar Marouscha Ruiter zag haar poging knap gekeerd worden door keepster Isabella Slump. ACV deelde nadien wel wat speldenprikjes uit, maar de zeker ogende keepster Jana Spieker kwam nooit echt in de problemen.

Na de pauze was het beeld niet veel anders en opnieuw was de grootste kans voor Reiger Boys toen Ruiter al langs de keepster was, maar vanuit een moeilijke hoek besloot om niet op doel te schieten maar af te geven op Maartje van Haneghem die de bal niet goed onder controle kreeg. Vanuit het niets sloeg ACV daarna toe met een aanval door het midden die werd afgerond door Lisanne Dik. Lang bleef de voorsprong echter niet staan want twee minuten later wist Van Hangehem met dank aan de stevige wind op Sportpark De Wending een corner ineens in het doel te draaien. Kort hierna deed Manon Huisman bijna hetzelfde met een corner vanaf de andere kant.

Opvallend was daarna dat ACV duidelijk geen "Plan B" had en nauwelijks nog gevaar kon stichten in de solide defensie van Reiger Boys die onder aanvoering van Kelly Blankert stond als een huis. Huisman probeerde het aan de andere kant nog eens met een schotpoging en ook de talentvolle Mila Stevens kreeg nog een kans, maar na een lange demarrage ontbrak de kracht in het schot waardoor het bij 1-1 bleef.

Trainer Junior Pourier was na afloop dan ook een tevreden man: "Ik heb genoten van mijn ploeg en als er één team was dat verdiende te winnen dan waren wij dat. Desondanks ben ik blij met het punt en de manier waarop wij ACV bestreden hebben. Volgende week tegen SC Stiens moeten wij dat nogmaals opbrengen."

Bij SC Stiens, de huidige nummer drie en theoretisch ook nog titelkandidaat, wacht zaterdag opnieuw een zware wedstrijd voor Reiger Boys VR1. Men weet dat men bij winst zeker is van handhaving. Bij elk ander resultaat is men afhankelijk van de prestaties van Barendrecht en Wartburgia VR2. Laatstgenoemde ploeg gaat overigens op bezoek bij ACV dat in eigen huis dan kampioen kan worden.

Reiger Boys VR1 - ACV VR1 1-1 (0-0)

61. Lisanne Dik 0-1
63. Maartje van Haneghem 1-1

Foto: DP Sportfotografie

Heren
Voor de heren van Reiger Boys lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan nadat men al enige weken veilig is en de promotiekansen zijn verkeken. De ploeg van trainer Tom Boukes, zesde in de stand, verloor zaterdag van de nummer vier. RKVV DEM. Jermaine Pichotte scoorde halverwege de errste helft nog wel de gelijkmaker, maar na de rust liepen de Beverwijkers uit naar een 1-4 zege.