ROTTERDAM - Na twee goede wedstrijden in de voorbereiding mocht de ploeg van Arnold de Block naar Rotterdam om de competitie te hervatten tegen het talententeam van Sparta Rotterdam. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd gewonnen met 2-1. Reiger Boys kende een moeizame reeks vlak voor de winterstop. Met een goede voorbereiding in de benen gingen de vrouwen vol vertrouwen richting Rotterdam.

De wedstrijdvoorbereiding was rommelig en de wedstrijd begon 20 minuten later. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de vrouwen van Reiger Boys echter gelijk scherp. Er lag veel ruimte op de flanken en nadat Marouscha Ruiter al een grote kans via de keeper over de goal zag gaan, wist zij op aangeven van Cherany de Kraa de 0-1 op het scorebord te zetten. Na de goal kreeg Sparta meer grip op de wedstrijd. Ze hadden veel balbezit en het baltempo lag hoog, maar tot grote kansen kwam Sparta echter niet. Toch wisten zij vlak voor rust nog de 1-1 te maken uit een afstandsschot.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Sparta had veel de bal, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. De keren dat Sparta wel door de verdediging heen kwam, wist keepster Jana Spieker haar doel prima te verdedigen. Af en toe wist Reiger Boys iets terug te doen; een goede voorzet van Maartje van Haneghem werd bijna door Marouscha Ruiter in de goal gegleden, maar ze kwam een teenlengte tekort. Uiteindelijk was het dan toch weer Marouscha Ruiter die de 1-2 op het bord zette na een goed genomen vrije trap van Cherany de Kraa. De laatste 20 minuten was het keihard werken, maar de vrouwen van Reiger Boys wisten met kunst- en vliegwerk de stand op het scorebord te behouden en de eerste punten van dit jaar mee naar Heerhugowaard te nemen.

Trainer De Block was zeer tevreden na de wedstrijd. Hij sloot af met de welbekende woorden: “leuk ploegje dat Sparta”.

Volgende week komt SC Stiens op bezoek bij Reiger Boys. De vrouwen van Reiger Boys hebben nog iets recht te zetten na de verloren uitwedstrijd, dus zij kunnen alle support goed gebruiken! De wedstrijd start om 12.30 uur.