ZEIST - Reiger Boys moet even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse vrouwen. De ploeg van trainer Arnold de Block ging zaterdag met 3-1 onderuit bij koploper Saestum 2, waardoor de achterstand nu is opgelopen tot zeven punten.


In tegenstelling tot een week eerder was, toen er met 1-1 gelijk gespeeld werd tegen Berkum, was De Block nu wel te spreken over de instelling van zijn team, maar ontbrak het nodige geluk in de afwerking en had de Heerhugowaardse formatie de arbitrage ook niet altijd mee.

Het moet wel gezegd worden dat Saestum wel de bovenliggende partij was en die ploeg kwam dan ook op voorsprong, maar kort voor rust wist Marouscha Ruiter de stand gelijk te trekken. Dezelfde Ruiter haalde het einde overigens niet, want om onduidelijke reden kreeg zij vlak voor tijd, het stond op dat moment al 3-1, een tweede gele kaart van de warrig fluitende scheidsrechter.

Reiger Boys, dat nu vierde staat, is de komende twee weekenden vrij en ontvangt op 24 februari de nummer drie in de stand, Jodan Boys.