HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft weer een sprongetje gemaakt op de ranglijst van de Hoofdklasse vrouwen door in eigen huis met het kleinst mogelijke verschil te winnen van RVVH (1-0).


Het duel op De Wending begon een uur later dan gepland vanwege de sneeuwal op vrijdagavond. Toen het veld eindelijk bespeelbaar was begon Reiger Boys goed en kwam al na acht minuten op voorsprong. Marouscha Ruiter wist vanaf de rand van het strafschopgebied de Ridderkerkse keepster met een lob te verschalken. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block kreeg nadien via Maartje van Haneghem, Mila Stevens en Ruiter voldoende mogelijkheden om het duel defintief in het slot te gooien. Toch bleef de 1-0 in stand aangezien keepster Jana Spieker van de thuisploeg nauwelijks op de proef werd gesteld door RVVH en haar doel wist schoon te houden.

Door de zege klimt Reiger Boys VR1 naar de vijfde plaats in de hoofdklasse. Komende zaterdag 18 maart gaat men op bezoek bij hekkensluiter RCL in Leiderdorp.

Heren
Het duel van Reiger Boys heren 1 ging nadien niet door. Ook deze wedstrijd werd uiteindelijk een uur uitgesteld, doch tegenstander HCSC gaf aan om die tijd geen volwaardig team op de been te kunnen brengen. De wedstrijd wordt ingehaald op zaterdag 8 april.