HEERHUGOWAARD - Met zeven punten uit drie wedstrijden zat Reiger Boys VR1 in een prima "flow". Eentje die men graag had doorgetrokken in de thuiswedstrijd tegen Berkum. Door enkele zeer discutabele beslissingen van de scheidsrechter zat dat er echter niet in en eindigde het duel in een puntendeling.

Kantelpunt in de wedstrijd was het niet toekennen van een terechte strafschop bij een 2-1 stand van Reiger Boys. Marouscha Ruiter snelde het strafschopgebied in toen ze aan haar shirt werd getrokken. Op eigen beoordeling floot de scheidsrechter geheel terecht voor een strafschop, maar aangezien een Berkum-verdedigster riep dat de overtreding er buiten was gemaakt besloot de assistent-scheidsrechter alsnog zijn vlag op te steken. Hierdoor herzag de arbiter zijn beslissing en legde de bal buiten het strafschopgebied. Nog erger werd het toen hij een aantal minuten later een indirecte vrije trap aan de gasten gaf omdat keepster Jana Spieker te lang getreuzeld zou hebben. De vrije trap betekende uiteindelijk de gelijkmaker.

En dat was zuur voor de thuisploeg die in de eerste helft op voorsprong was gekomen ondanks dat de arbiter toen ook al zeer discutabel floot. Vrijwel elk persoonlijk contact werd als overtreding gezien waardoor het spel irritant vaak stil lag. was de bal wel in beweging dan deed Reiger Boys er vaak iets goeds mee. De eerste de beste kans was ook voor de geel-zwarten, maar het afstandsschot van Lysanne Hollenberg spatte uiteen op de lat. Binnen anderhalve minuut daarna stond het ineens 1-1. Jonne Ekkel bracht de gasten op voorsprong en even later kon Reza Broersma op aangeven van Maartje van Haneghem gelijk maken. kort voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong toen de rappe Marouscha Ruiter ontsnapte aan de Zwolse defensie en koelbloedig afrondde: 2-1.

Na de rust had die verdiende voorsprong dus uitgebreid moeten worden ware het niet dat de arbiter roet in het eten gooide. De 2-2 van Kyra Scheggetman was vervolgens extra zout in de wonde voor de ploeg van Junior Pourier.