STIENS/HEERHUGOWAARD - Een dag na de bekendmaking van de terugkeer van Arnold de Block als hoofdtrainer van de Reiger Boys vrouwenselectie heeft de Heerhugowaardse ploeg zich verzekerd van nog een jaar hoofdklasse. Op bezoek bij SC Stiens, één van de titelkandidaten, behaalde de formatie van trainer Junior Pourier een knap gelijkspel (2-2).


Het was spannend tot de laatste minuut in de hoofdklasse vrouwen waar nog drie ploegen streden om de titel en drie ploegen probeerden om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Reiger Boys leverde daarin een ongekende prestatie vooral omdat men in de laatste drie wedstrijden van de reguliere competitie het moest opnemen tegen de drie overgebleven titelkandidaten. Na verlies bij Oranje Nassau wist men een week gelden al een knap gelijkspel te behalen tegen koploper ACV (1-1). Op bezoek bij SC Stiens moest men opnieuw een goed resultaat halen en was men, bij puntenverlies, afhankelijk van de concurrentie.

In Stiens haalde de Pourier-equipe net als een week eerder weer het beste uit zichzelf naar boven en kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong door Marouscha Ruiter die in stelling was gebracht na een fraaie pass van Manon Huisman. Kort na de rust maakte Sam Bosma gelijk, maar Reiger Boys liet zich niet verrassen en kwam een klein kwartier voor tijd op een hernieuwde voorsprong door een magnifiek afstandsschot van Maartje van Haneghem. Dat SC Stiens in de blessuretijd via Anouk de Groot alsnog op 2-2 kwam voerde de spanning opnieuw op.

Na afloop kwam het bericht dat directe concurrent Barendrecht wel had gewonnen en dus Reiger Boys voorbij ging, maar het verlossende woord kwam uit Assen waar ACV de titel pakte door Wartburgia met 3-2 te kloppen. Reiger Boys passeerde daardoor Wartburgia op doelsaldo en is daardoor zeker van handhaving. Deze topprestatie werd zowel in Stiens als op de terugreis uit Friesland dan ook uitbundig gevierd.

Heren
De heren van Reiger Boys zijn de competitie in de 3e Klasse a als zesde geëindigd. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen had de ploeg van trainer Tom Boukes geen enkele moeite om het laaggeklasseerde SV Beverwijk te kloppen. Na een 0-4 ruststand wisten de geel-zwarten met 0-5 te zegevieren door treffers van Chris Coesel Sem van Maren, Daan de Vries en Jermaine Pichotte (2).