HEERHUGOWAARD - In de Hoofdklasse van het vrouwenvoetbal moet Reiger Boys even pas op de plaats maken met betrekking tot de bovenste plaatsen. Na een onnodige thuisnederlaag tegen Sporting '70 (0-1) heeft de ploeg van trainer Arnold de Block inmiddels een achterstand van negen punten op koploper SC Klarenbeek.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na vijf minuten spelen toen Zoë de Louwere keepster Jana Spieker wist te verschalken. Reiger Boys kwam die klap niet te boven want net als eerder in de thuiswedstrijd tegen The Knickerbockers kwam de ploeg nooit aan hun eigen spel toe. Ondanks dat er sinds de terugkeer van De Block de nodige stappen zijn gemaakt blijft die wisselvalligheid een punt om aan te werken voor het vervolg van de competitie.

Ondanks het matige spel kreeg de thuisploeg nog wel kansen ondermeer bij een kopbal van Mila Stevens en een schot van Merel Albertsma. Na de rust was invalster Judith de Bruin nog dichtbij de gelijkmaker, doch het vizier stond niet op scherp deze zaterdag.

Reiger Boys VR1 sluit de eerste helft van de competitie zaterdag af met een uitwedstrijd bij Saestum VR2, de huidige nummer twee in de stand.

Heren
Derdeklasser Reiger Boys heeft niet al teveel moeite gehad met hekkensluiter ZVC '22. In Zaandam kwam de ploeg van Tom Boukes op slag van rust op voorsprong door een treffer van Floyd Groet. De spits nam twintig minuten voor tijd ook de tweede treffer voor zijn rekening waarna Sem van Maren in de slotfase de eindstand op 0-3 bepaalde.

Reiger Boys staat na negen wedstrijden op een derde plaats en treft komende zaterdag in eigen huis de nummer vier, RKVV DEM.