SINT PANCRAS/OUDKARSPEL - In de lagere regionen van het amateurvoetbal op zaterdag vielen er dit weekend overwinningen te noteren voor Vrone en DTS.

Vrone is na zes wedstrijden nog altijd de koploper van de 5e klasse A. De ploeg van trainer Willem Zeijlmans won zaterdag op eigen veld met maar liefst 5-0 van Jisp. Het duel was feitelijk bij rust al beslist want stonden de greon-zwarten al op een 4-0 voorsprong. Tim Heiblom was de grote man aan de kant van Vrone met drie treffers. Ook Daniël Leijen en Martijn Leek deden een duti in het zakje. Komende zaterdag speelt Vrone opnieuw thuis met het nog puntloze Rood Wit Zaanstad als tegenstander.

Een klasse hoger, in 4A, behaalde DTS de tweede zege van het seizoen. Tegen Sporting Krommenie werd de score voor rust geopend door Colin Vennink. In de tweede helft werd die uitgebreid door doelpunten van Daniël Mammen en Michael Wouters (2) waardoor de eindstand op 4-0 werd bepaald. Komende zaterdag speelt DTS een derby als men op bezoek gaat bij SVW '27 in Heerhugowaard. Datzelfde SVW '27 liep afgelopen weekend tegen de eerste nederlaag van het seizoen op door bij ZCFC met 4-1 te verliezen.