DEN HELDER - De nacompetitie heeft voor SVW '27 slechts één ronde geduurd. De Heerhugowaardse vierdeklasser ging zaterdag in Den Helder tegen derdeklasser HCSC met 3-2 onderuit.

De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung moet zodoende komend seizoen de doelstelling om binnen drie jaar naar de derde klasse te promoveren in stand houden. Ook in de marinestad brak het scorend vermogen de groen-zwarten op. De thuisploeg kwam kort voor rust op voorsprong door Patrick Vet nadat Leon Ayal namens de gasten de lat had geraakt.

Het venijn zat 'm vervolgens in de staart van de wedstrijd want in de laatste twintig minuten vielen nog eens vier goals. Joeri Kloosterboer zorgde voor de gelijkmaker, maar drie minuten later was het Fotiqui Camara die voor een hernieuwde Helderse voorsprong zorgde. Ook deze stand bleef niet lang staan, want kort hierna maakte Federico Paloni gelijk. Invaller Remco Vet passeerde keeper Bellekom vijf minuten voor tijd voor een derde keer en deze klap kwam SVW '27 niet meer te boven waardoor men ook komend seizoen in de vierde klasse zal uitkomen.