ZUID-SCHARWOUDE - Tijdens de opening van de tweede seizoenshelft treffen LSVV VR1 en Assendelft VR1 elkaar weer, dit keer op Sportpark Voorwaarts. De eerste wedstrijd eindigde in een ruime 1-5 winst voor LSVV, maar dit keer zou het ze niet zo gemakkelijk af gaan.

Slordig
LSVV opent zeer rommelig en Assendelft weet al vroeg in de wedstrijd hier goed gebruik van te maken, 0-1. Wakker geschud door deze achterstand, begon LSVV de druk wat op te voeren. Na een kwartier gespeeld te hebben, raakt de keeper van Assendelft tijdens een duel geblesseerd. Met de reservekeeper op doel, wordt de wedstrijd weer hervat. Na 36 minuten gespeeld te hebben, weet spits Calista Rijkhoff een kans voor LSVV te benutten, 1-1, en zo gaan de ploegen de rust in.

Kansen
Na rust weet Esmee Biersteker de 2-1 te maken en zo de voorsprong voor LSVV te pakken. Ondanks de kansen voor de thuisploeg, blijft het niet soepel verlopen. Assendelft profiteert wederom en zet in de 58e minuut de stand op 2-2. Het is Michelle de Geus die in de 68e minuut de 3-2 binnen knalt en nog geen minuut later maakt Ilse Berkhout de 4-2. Wat LSVV nog rest is de wedstrijd over de streep te trekken. Toch wordt het billenknijpen als Assendelft in de 86e minuut er nog een keer overheen komt en de 4-3 erin legt. Na een lastige wedstrijd haalt LSVV dan toch de winst binnen als het fluitsignaal klinkt.

Stand
Met de 3 behaalde punten blijft LSVV op de koppositie staan, weliswaar vanwege het doelsaldo. De eerste plaats delen ze nog steeds met HBC VR1 die met 2-1 van VVW VR1 won. De volgende wedstrijd vindt plaats op 25 februari, om 11:30 uit bij Schagen United VR1.