HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse voor vrouwen heeft Reiger Boys de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie afgesloten met een 2-0 overwinning op SC Klarenbeek. De ploeg van trainer Arnold de Block scoorde vroeg in de wedstrijd tweemaal en bleef daarna soeverein op de been.

Binnen een kwartier stond de thuisploeg al op 2-0. Maartje van Haneghem scoorde vanaf de strafschopstip na een overtreding van Nikki van Wijk op Marouscha Ruiter. Nog geen drie minuten later was Mila Stevens het eindpunt van een fraaie aanval.

Reiger Boys was in het vervolg soms wel slordig in balbezit, maar de verdediging onder leiding van aanvoerster Hilde Spierings gaf nauwelijks wat weg. Als keepster Jana Spieker al in actie moest komen deed zij dat met verve. Zelfs nadat Reiger Boys met tien speelsters verder moest kwam men nauwelijks in de problemen. Merel Albertsma zag kort na rust haar tweede gele kaart en het moet gezegd worden dat beide kaarten wel heel makkelijk werden gegeven door de warrig leidende arbiter van dienst.

Reiger Boys is al zeker van nacompetitie en sluit volgende week de competitie af met een uitduel bij Be Quick '28 waarbij men bij winst zelfs nog tweede kan worden.

Foto's: DP Sportfotografie