HEERHUGOWAARD - Zaterdag 29 oktober speelde Apollo 1 de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen Helios 1. Apollo had een sterke start, maar moest later toch nog flink knokken om uiteindelijk de winst te kunnen pakken.

Apollo gaat goed van start en scoort na 4 minuten het eerste doelpunt. 3 minuten later wordt het eerste punt door Helios gescoord. Hoewel de ballen niet heel snel vallen, weet Apollo wel de ballen goed terug te krijgen om een nieuwe aanval op te zetten.

Na 15 minuten staat het 2-1 voor Apollo. Er zijn veel schotkansen voor Apollo. Helaas raken de meesten de korf wel, maar gaan ze er niet in. 7 minuten voor het einde van de eerste helft vallen er vlak na elkaar 2 ballen in het voordeel van Apollo, waardoor het 5-2 komt te staan. Vlak hierna scoort Helios. In de laatste minuten van de eerste helft weet Apollo nog 2 punten te scoren. In de rust staat het 7-3

Na de rust lijkt het of beiden ploegen weer even in moeten komen, en raken beiden ploegen regelmatig de rand. Toch weet Apollo op een gegeven moment de bal te weer dóór de korf te gooien. Vlak hierna volgt nog een mooie doorloopbal en staat het dus 8-4. Hierna weet ook Helios zich te herpakken. Ook krijgen ze een vrije bal mee. Hierdoor staat het 8-6.

Het blijft gelijk op gaan, en als er nog 15 minuten gespeeld moeten worden, staat het 10-7. 6 minuten voor het einde van de wedstrijd wordt een time-out ingezet om het team nog even motivatie in te spreken. De laatste minuten worden, mede door nog een vrije bal tegen, erg spannend. Door die vrije bal kwam het namelijk 11-10 te staan. Gelukkig weet Apollo redelijk snel achter elkaar nog 2 punten te scoren. In de laatste minuut krijgt Apollo nog een punt tegen. Toch is dit voor Helios niet voldoende. Apollo wint de laatste wedstrijd buiten met 13-11!