DEURNINGEN - De handbalsters van KSV zullen in de laatste vier wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om trainer/coach Theo Krom een passend afscheid te geven met lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Na een fikse nederlaag tegen het laaggeklasseerde DSVD 2 wordt de situatie voor de Kruizer dames steeds penibeler.

KSV staat weliswaar nog op een veilige achtste plaats met vijftien behaalde punten, maar de voorsprong op hekkensluiter De Tukkers is slechts vier punten. Achter KSV staan respectievelijk Stevo (14 punten), DSVD en E&O (beiden 13 punten).

De uitwedstrijd van afgelopen weekend bij DSVD in Deurningen had al voor verlichting kunnen zorgen, maar bij KSV ging er werkelijk van alles fout, en dan met name als het aankomt op het scorend vermogen. Men wist pas na een kwartier voor het eerst het net te vinden, maar men stond toen inmiddels op een ruime achterstand. Uiteindelijk wist men in de eerste helft slechts zesmaal te scoren en dat stak schraal af tegen de vijftien doelpunten van DSVD.

Na de rust was er weliswaar een licht herstel, maar gezien de ruime achterstand die er al was bleef KSV achter de feiten aanlopen en de negen doelpunten achterstand die er bij rust al waren stonden er ook bij de laatste zoemer: 25-16.

In de strijd tegen degradatie staat er komende zaterdag om 19.40 uur in de Waardergolf weer een cruciale wedstrijd op het programma als E&O 2 op bezoek komt. Het moge duidelijk zijn dat dan alleen de volle winst telt voor de Krom-equipe.

DSVD DS2 - KSV DS1 25-16 (15-6)

Doelpunten KSV: Shannen Ursem (5), Judith Groot (4), Romy Brink (2), Rosina Vreeburg (1), Sam Wagenaar (1), Jackie Heiblom (1), Minke van den Bos (1), Esmee Botterhuis (1).