ODENSE - Handbalinternational Bo van Wetering maakt komend seizoen de overstap van het Deense Odense HB naar de Hongaarse topclub Györ. De 23-jarige hoekspeelster uit Heerhugowaard maakt zodoende na de Nederlandse, Duitse en Deense competitie een volgende stap in haar loopbaan.


Naast Van Wetering maakt ook haar ploeggenote en mede-international Dionne Housheer de overstap. Beide speelsters komen sinds 2021 uit voor Odense en zullen eerste het seizoen in Denemarken afmaken. Eerder werd al bekend dat Györ zich al had versterkt met Kelly Dulfer.

Van Wetering die begon bij Tornado in Heerhugowaard viel in eigen land voor het eerst bij SEW op. Tussen 2016 en 2019 droeg ze het tenue van VOC in Amsterdam, alwaar ze ondermeer werd uitgeroepen tot talent van het jaar en drie keer kampioen van Nederland werd. Voor de Noord-Hollandse bij Odense Håndbold terechtkwam speelde Van Wetering twee seizoenen in de Bundesliga voor TuS Metzingen. Van Wetering maakte ook deel uit van de WK-ploeg die goud won in Japan in 2019.

Op Handbal Inside noemt van Wetering haar overstap "Supergaaf! Ik kijk uit naar dit avontuur. Een nieuwe omgeving en andere competitie”.