BROEK OP LANGEDIJK - CSV BOL heeft het eerste punt van het seizoen binnen. Ondanks het feit dat men bijna een uur lang met een man minder speelde, Rootlieb kreeg na een half uur rood, hield men het sterke HBOK op een gelijkspel: 1-1.

De ervaren Rootlieb vergreep zich na een half uur aan een HBOK-aanvaller en scheidsrechter Jongejan toonde direct de rode kaart. Dat gebeurde juist in een fase dat BOL de beste kansen had gehad via achtereenvolgens Martijn Ton, Timon Plak, Ruben Beentjes en Bas Jonker. Na het wegzenden van Rootlieb volgde er een vrije trap die feilloos werd binnen getrapt door Max Sajet.

BOL herstelde zich snel weer en tien minuten na de rust viel de verdiende gelijkmaker toen Bas Jonker een voorzet van Beentjes achter keeper Joey Potveer kopte. Beide ploegen hadden hierna nog kans op de winst. Zo wist keeper Romain de Jong op knappe wijze een aanval van de gasten uit Zunderdorp onschadelijk te maken en raakte Thiemo Schouwink namens BOL in de slotfase de paal. Inmiddels was ook HBOK met tien man komen te staan na rood voor De Lange.

BOL mocht na afloop tevreden zijn met het punt gezien het vertoonde spel en de inzet nadat men met tien man kwam te staan. Volgende week zaterdag gaat de Tump-equipe op bezoek bij De Meern.