BROEK OP LANGEDIJK - In de 1e Klasse A van het zaterdagvoetbal heeft BOL de vierde plaats weer in handen. De ploeg van trainer Erwin Tump herstelde zich van de nederlaag tegen Voorschoten '97 door de thuiswedstrijd tegen Die Haghe met 3-1 te winnen.


Nadat Bas Jonker al met een kopbal de paal had geraakt kwam de thuisploeg na een ruim half uur op voorsprong. Na een corner ontstond een scrimmage warbij de lat werd geraakt, de bal van de lijn werd gehaald, maar routinier René Rootlieb uiteindelijk het beslissende tikje gaf. De vreugde was van korte duur omdat Die haghe vanaf de aftrap op gelijke hoogte kwam via Mitchel de Bas.

Na de rust lag het initiatief duidelijk bij de thuisploeg die vol voor de winst gingen en daar ook voor werden beloond. Martijn Ton zorgde op aangeven van Daniël Vos voor een hernieuwde voorsprong en Vos zelf zorgde kort hierna na een vlotte aanval voor de 3-1. Uitblinker Vos ging vervolgens in de slotminuut nog wel een onbezonnen actie aan wat hem de rode kaart kostte van de prima leidende scheidsrechter Stuurman. In het tumult dat hierop volgde zag ook een speler van Die Haghe de rode prent.

BOL gaat komende zaterdag op bezoek bij middenmoetr Honselersdijk.