ZUID-SCHARWOUDE - LSVV is bij de start van de competitie in de tweede klasse lelijk onderuit gegaan tegen ZAP. De ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer verloor op eigen veld met liefst 2-5.

De degradant van afgelopen seizoen kwam na een klein kwartier op achterstand door een treffer van Yorgo Helleman. In een gelijkopgaande eerste helft was het de van DTS overgekomen Colin Vennink die gelijk maakte namens LSVV. Toch ging ZAP met een voorsprong rusten toen David Albert een vrije trap tegen de touwen schoot.

Na de rust ging het helemaal mis voor de thuisploeg en kon ZAP uitlopen naar een ruime voorsprong. Helleman maakte zijn tweede van de middag en vervolgens waren het de jonge Jon Timmer en Finn van Dam die ook een duit in het zakje deden. De benutte strafschop van Vennink in de slotfase was slechts een doekje voor het bloeden voor LSVV: 2-5.

Komende zondag 1 oktober gaat LSVV op bezoek bij KFC. ZAP speelt die dag thuis tegen HSV.