OUDKARSPEL - Bij de start van de competitie in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal heeft het gedegradeerde DTS de eerste driepunter binnen. De ploeg van trainer Ruud Koopman zegevierde in eigen huis met 4-2 over SC Purmerland.

De thuisploeg, waar Dinand Goudsblom en Tijmen Pas debuteerden in de basis, had het verschil bij rust al gemaakt door treffers Michale Wouters en Nick Hofman, die beiden tweemaal scoorden. Met name de eerste van Hofman, vanuit een vrije trap, was er één om in te lijsten.

Keeper Twan Muileboom speelde een prima wedstrijd, maar moest na de rust toch tweemaal vissen, aangezien de scherpte er bij DTS even af was. Verder liet de thuisploeg het echter niet komen en mochten ook twee talenten uit de eigen opleiding, Sem Barten en Ben Wissink, nog debuteren.

Komende zaterdag gaat DTS op bezoek bij De Kennemers in Beverwijk.