HEEMSTEDE - Een hardwerkend BOL heeft geen resultaat kunnen overhouden aan de uitwedstrijd bij koploper HBC. In Heemstede verloor de ploeg van trainer/coach Erwin Tump met 2-0.

Door de nederlaag staat BOL voorlaatste in de vierde divisie, al heeft het nog wel drie inhaalwedstrijden tegoed ten opzichte van de andere ploegen. De Broeker ploeg moet het hebben van het collectief en zodoende wist het de koploper toch lang lastig te maken. Hoewel er tegen de knal die Zeno van Ooijen na een kwartier afvuurde geen verweer mogelijk was, ook niet door de betrouwbare keeper Romain de Jong.

Met name na de rust liet BOL zien waar het toe in staat was en maakte het HBC goed zenuwachtig. Men hoopte op een strafschop toen Jack Schoon werd neergehaald, maar kreeg geen gehor bij de arbiter. Dezelfde Schoon lepelde de bal even later net over de lat. Nog dichterbij een doelpunt was invaller Piet Halman in de slotminuut, maar keeper Verhage wist katachtig te redden. In de blessuretijd was het vervolgens Lorenzoe de la Rosa die de wedstrijd in het slot gooide: 2-0.

BOL speelt komende zaterdag thuis tegen Purmersteijn (14.30 uur)