ALKMAAR - Na het uitduel bij Brann Bergen is Pantelis Hatzidiakos de speler met de meeste Europese wedstrijden voor AZ achter zijn naam. Zijn 46e Europese duel voor de Alkmaarders, waarmee hij het oude record van Kew Jaliens en Maarten Martens verbrak, bleek echter ook zijn laatste namens de Alkmaarders.


Dat heeft de 26-jarige verdediger zelf meegedeeld na het duel bij SK Brann in het Noorse Bergen,waar AZ zich na strafschoppen voor de Conference League plaatste. Hatzidiakos speelde sinds 2011 bij AZ, waar hij in 2015 zijn debuut maakte in het eerste elftal.

De 26-jarige Griekse international vervolgt zijn loopbaan bij het Italiaanse Cagliari, dat uitkomt in de Seriea A. Hij tekent in Italië een contract voor vier seizoenen.

Naast het vertrek van Hatzidiakos bevestigde AZ de komst van Ibrahim Sadiq. De 23-jarige Ghanese aanvaller komt van het Zweedse BK Häcken en ondertekent een contract voor vijf jaar in Alkmaar. In 2018 was het Deense FC Nordsjalland zijn eerste club in Europa. Na twee jaar stapte Sadiq over naar Häcken,waarvoor hij 12 keer scoorde in 29 duels.