HEERHUGOWAARD - Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Hugo Boys een belangrijke strohalm weten te pakken in de strijd tegen degradatie door Alcmaria Victrix terug te wijzen. Een klasse lager ging KSV onderuit op bezoek bij Winkel.

In 3B deed Hugo Boys zodoende uitstekende zaken al is de ploeg van trainer Ron Weinbrecher nog allerminst zeker van lijfsbehoude. De zege op Alcmaria Victrix, dat de laatste weken ook steeds meer in de problemen komt, was verdiend te noemen. Op Hugo's Sportpark in De Noord zorgden Bob de Wit, Bart Snoek en Jesper Hoogland voor de doelpunten voor de thuisploeg waar Wytze Bernards de eer mocht redden voor de gasten (3-1).

Door de zege klimt Hugo Boys over Ilpendam heen naar de tiende plaats. Na het vrije paasweekend speelt Hugo Boys op 16 april een uitwedstrijd tegen datzelfde Ilpendam.

KSV blijft in zwaar weer verkeren in de 4e klasse A. De ploeg van trainer Rowan Top kreeg op bezoek bij Winkel een lesje in effectiviteit, want waar beide ploegen kansen kregen wist alleen de thuisploeg het net te vinden. In de eerste helft opende Rick Fijnheer de score. Toen na een uur spelen Ted Schaap die score verdubbelde en KSV met tien man verder moest na een direct rode kaart voor de net ingevallen Thijs Smit was het duel beslist. Jeroen Smit bepaalde vervolgens de eindstand op 3-0.