ALKMAAR - De korfbalderby in de tweede klasse tussen DSO uit Alkmaar en Apollo uit Heerhugowaard is afgelopen zaterdag twintig minuten voor tijd gestaakt nadat de scheidsrechter werd belaagd door één van de spelers van de thuisploeg. De stand was op dat moment 8-14 in het voordeel van Apollo.

Bij het duel tussen de nummers vier en vijf van de tweede klasse in Sporthal Oosterhout hadden de Heerhugowaarders vanaf het begin het initiatief en stonden bij rust reeds op een 5-10 voorsprong. In de tweede helft bij de stand 8-14, waarbij met name Niels van Bekkum namens de gasten op schot was met vier treffers, ging het mis. Een speler van de Alkmaarders had reeds twee gele kaarten ontvangen en werd handtastelijk richting de scheidsrechter die hem vervolgens nog eens de rode kaart toonde. De arbiter besloot daarop het duel te staken.

De korfbalbond zal moeten beslissen over het al dan niet uitspelen van het duel.

KV Apollo speelt komende zaterdag thuis in de Deimoshal tegen Haarlem (16.55 uur). DSO gaat dan op bezoek bij Rapid.